Recreatie

Ben je benieuwd wat ons animatieteam de komende tijd alle-
maal voor jullie heeft gepland?
Ga hier direct naar het recreatieprogramma!

Jubileum: 50 jaar camping De Wâldsang!

Het is zover, De Wâldsang is jarig! In 2018 bestaat de camping 50 jaar. Ooit begonnen door Evert en Hennie Russchen en als ‘papa en mama bedrijf’ verder gegroeid onder zoon Jan Willem en zijn vrouw Siska.

Dit heugelijke en bijzondere jaar vieren we graag, met jullie! Wij hebben het aan onze gasten te danken dat we dit al ruim 30 jaar met plezier mogen doen. Wij zijn volop bezig met de voorbereidingen voor 2018, het jaar dat De Wâldsang 50 jaar bestaat. We kiezen ervoor om gedurende het jaar leuke en bijzondere dingen te plannen. Zo kunnen ál onze gasten, zowel diegenen die in het voorjaar komen als mede die in het najaar, delen in onze feestvreugde!

Als u niets wil missen van de leuke activiteiten, hou dan onze website in de gaten. Uiteraard wordt ook een en ander aangekondigd via Facebook! Kortom, mis niks en like ons op Facebook!

Naast de leuke activiteiten voor 2018 hebben we in de winter van 2017-2018 een aantal grote projecten op de planning. Welke? Dat leest u hieronder!

Indoor speeltuin

We gaan weer bouwen! Naast onze speeltoestellen en speeltuinen op de camping, willen we graag een unieke speelvoorziening hebben die prima te gebruiken is bij minder goed weer. Onze compleet nieuwe indoor speeltuin is opgebouwd in 3 zones. In zone 1 kunnen de allerkleinsten  zich uitleven op een softplay-mat, met verschillende speelelementen. De 2e zone is een luchtkussen met rechtopstaande cilinders en in het midden een grote klim-bol. De 3e zone is een kooiconstructie waarop je niet uitgekeken raakt! Trampolines, glijbanen, netten, blokken, touwbruggen en nog veel meer! Voor jong en oud oneindig veel speelplezier!

De indoor speeltuin wordt gebouwd in een hoek rondom het al bestaande centrumgebouw, aan de achterkant tegen de freegame aan. Bekijk de foto’s voor een eerste indruk!

Camperveld & Vijver-lodge

Innoveren en inspelen op de markt, dat is wat wij doen met onze nieuwe accommodatie en de aanleg van een camperveld.

Aan de visvijver, tussen H4 en H5, plaatsen wij een Vijver-lodge; een enorm (luxe) chalet met daarin 2x een 2-persoonskamer. Een eigen keuken, toilet en douche, een heerlijk bed en uiteraard een groot houten terras direct aan het water. Vanuit uw ‘hotelkamer’ stapt u zo het water op! De Vijverlodge is straks te reserveren per nacht, dus geen vaste aankomst en vertrek dag!

Daarnaast gaan we veld 13 t/m 23 opnieuw inrichten. Over dit veld komt de nieuwe route over de camping te liggen, in verband met het plaatsen van onze Vijver-lodge. Deze verhuist dus van links van het sanitair gebouw, naar de rechterkant. De plaatsen die er nu zijn gaan we omvormen naar verharde camperplaatsen. Verhard, zodat deze direct waterpas staan en natuurlijk alle voorzieningen direct tot de beschikking hebben. Afvoer, koud water, CAI en 10A elektra. Op het nieuwe veld is straks plaats voor 15 tot 20 campers.

Waterhuishouding: beter een goede buur dan een verre vriend

Onze camping wordt omringd door de prachtige bossen die beheerd worden door Natuurmonumenten. Onze ‘buurman’ zorgt ervoor dat de paden en bomen in goede staat blijven, en de flora en fauna goed worden beschermd. Vanuit deze laatste gedachte kwam Natuurmonumenten met het plan om het waterpeil in dit gebied te verhogen; dit komt ten goede van de mooie natuur. Helaas betekende dit dat het grondwaterpeil van onze camping ook zou worden verhoogd omdat onze waterafvoer is gekoppeld aan die van Natuurmonumenten. Natte kampeerplaatsen wil niemand. Daarom zijn wij, Natuurmonumenten en Wetterskip Fryslân tot een plan gekomen waarbij onze waterhuishouding wordt losgekoppeld van onze buren.

Leuk en aardig, maar wat betekent dit?

Er wordt een buis gelegd vanuit het bos op de camping naar achteren toe. Vanaf plaats 127 recht over het veld, voor 102 t/m 105 langs, naar het bos. In het bos komt een vijver voor het overtollige water. De sloten in het bos op de camping en rondom de camping worden uitgediept en opgeschoond. Ook wordt er een buis gelegd over het parkeerterrein van plaats 41 en 42 naar de sloot langs het pad, links van plaats 40. Dit alles zorgt ervoor dat ons waterpeil laag blijft, terwijl de natuur om ons heen in goede staat blijft. Op deze manier is iedereen tevreden!

Van al deze projecten en plannen krijgen wij enorm veel energie en zin in ons jubileum jaar! We hopen jullie te mogen begroeten in 2018!

Jan Willem & Siska