Recreatie

Ben je benieuwd wat ons animatieteam de komende tijd alle-
maal voor jullie heeft gepland?
Ga hier direct naar het recreatieprogramma!

Duurzaam kamperen op camping De Wâldsang in Friesland

Tijden veranderen en wij veranderen mee. Waar vroeger de focus lag op louter groei, verschuift deze de afgelopen jaren naar duurzame groei en duurzaam kamperen. Hierin ligt volgens ons een verantwoordelijkheid voor bedrijven, waaronder ook campings.

Graag vertellen wij hoe wij als De Wâldsang willen bijdragen aan het verbeteren van het milieu en het verduurzamen van ons bedrijf.

Onze nieuwste aanwinst: elektrisch vervoer
Erg blij zijn wij met ‘Elec’, onze nieuwste vervoermiddel. Voor de kleine klussen kunnen we nu de luidruchtige trekker in de loods laten staan. Door deze toevoeging zorgen we dat u de vogels nog beter hoort fluiten. Naast de rust die een elektrisch voertuig met zich meebrengt, verbruiken we ook minder diesel. Duurzaam en meer rust, daar gaan we voor!

Heatpipes: glycol voor het warme water
Enige tijd geleden hebben wij de eerste stappen gezet. De oude Tl-verlichting in de toiletgebouwen is vervangen door LED lampen met bewegingsmelders en zijn 360 heatpipes op de daken geïnstalleerd om het water van onze toiletgebouwen te verwarmen. Op deze manier maken we optimaal gebruik van zonne-energie. Om een indicatie te geven van de effectiviteit: met de zonkracht in maart werd op 1 dag het water in de boiler verwarmd tot 84,5 graden Celsius.
Ook op gebied van schoonmaak zetten we stappen; vanaf 2017 is 90% van onze schoonmaakmiddelen vervangen door biologisch afbreekbare alternatieven.

Groenonderhoud: voor rust en brandstofbeperking
In mei 2017 hebben wij een deel van onze groenonderhoud-apparatuur vervangen door elektrische versies. Dit heeft 2 grote voordelen: de eerste is dat ze een stuk stiller zijn. Waar de verbrandingsmotoren veel herrie maakten, zijn deze nauwelijks hoorbaar. En uit is uit; stationair de motor laten draaien is verleden tijd. We hopen dat we hiermee bijdragen aan het ontspannende gevoel op de camping. Het 2e voordeel is dat de nieuwe machines op accu’s werken, waardoor ons verbruik van fossiele brandstoffen verminderd.

Helaas is de technologie nog niet zover dat al onze machines op elektriciteit kunnen draaien, maar wie weet wat de toekomst ons nog brengt.

Horeca: fairtrade en minder gasverbruik
Vanaf de start van het seizoen van 2015 is ons grand café verrijkt met een houtkachel. Naast de warme en huiskamerachtige sfeer die het met zich meebrengt, bespaart dit natuurlijk ook op de verwarming die anders gas verstookt. In 2013 zijn we overgestapt op frituurvet van Oliehoorn met een ‘Green Palm’ keurmerk, met 100% natuurlijke ingrediënten. In dit frituurvet zit enkel palmolie verwerkt die op een duurzame manier is verkregen.
Sinds 2017 serveren wij bij onze verschillende koffie’s een fairtrade suiker en biologische koffiemelk.

Glyfosaat: proefterrein voor een beter alternatief
Wij maken geen gebruik meer van glyfosaat-bevattende middelen voor onze onkruidbestrijding. Hoewel de recreatiebranche een uitzondering van het verbod op glyfosaat heeft gekregen tot 2020, werken wij samen met Recron en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu samen om tot een duurzaam alternatief te komen. In 2016 hebben wij een afvaardiging  mogen ontvangen van deze ‘Green Deal’ op onze camping en ons terrein beschikbaar gesteld voor een aantal proeven met milieuvriendelijkere gewasbescherming methoden. Hierbij moet gedacht worden aan bestrijding met heet water (stoom) of verbranding.

We zijn aangesloten bij Stichting De Groene Koepel, een verzamelnaam voor kampeerterreinen die voldoen aan de kernwaarden natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

SEP-card Systeem: milieu- en gastvriendelijker
Ook zijn wij in 2014 overgegaan op een nieuw douche-systeem. Voorheen kreeg je 6 minuten lang warm water. Door het nieuwe, zogenoemde SEP-card systeem, douchen onze gasten met een pas. De pas wordt tijdens het douchen in de lezer gehangen en het tegoed hierop telt langzaam af. Onze gasten maken we hiermee bewuster van hoe lang ze douchen. Daarnaast sluit dit systeem beter aan bij de wensen van de gast. Dit systeem maakt het mogelijk langer te douchen als men dat wil, maar ook om je even snel af te spoelen zonder de volle 6 minuten eronder te staan. Dit maakt het systeem meer service-gericht, eerlijker (de verbruiker ‘betaald’) en duurzamer. Voor toeristische gasten is dit ‘tegoed’ inbegrepen, seizoenkampeerders kunnen hier zelf een tegoed op zetten.

Het verduurzamen van de camping is een lang proces. Van de terreinverlichting tot biologische producten in onze horeca, er zijn veel aspecten -op grote en kleine schaal- binnen dit bedrijf waar verduurzaming mogelijk is. Stap voor stap gaan wij verder in het verduurzamen van onze mooie camping.

Boek nu uw vakantie!

Waldsang tarievenknopWaldsang beschikbaarheidsknop

 

 

groene wereld duurzaam kamperen waldsang friesland camping

 

overnachten friesland duurzaam kamperen camping friesland waldsang

 

 

heatpipes duurzaam kamperen waldsang camping friesland

 

 

 

 

fair trade duurzaam kamperen waldsang friesland bakkeveen

 

 

 

 

green deal waldsang kamperen duurzaam friesland

 

 

 

 

sep card waldsang duurzaam kamperen friesland camping