Recreatie

Ben je benieuwd wat ons animatieteam de komende tijd alle-
maal voor jullie heeft gepland?
Ga hier direct naar het recreatieprogramma!

Cultuur

Wist u dat ons koningshuis de wortels in Friesland heeft liggen? Of dat Friesland 2 locaties heeft die als UNESCO werelderfgoed zijn aangewezen? Altijd al benieuwd geweest waar de elf steden van die tocht eigenlijk liggen? Ontdek de eeuwenoude geschiedenis en ervaar de Friese cultuur met uw vakantie in Friesland!

Leeuwarden Europese culturele hoofdstad van 2018

Bekijk onze speciale pagina over Leeuwarden 2018!

Waarom Leeuwarden volgens de Europese jury uitgeroepen is tot de Culturele Hoofdstad van 2018? De Friese gemeenschap zelf! Tot ver in Europa maakte de Friese gemeenschap indruk met de betrokkenheid van Friezen bij hun omgeving. In 2018 is er van alles te beleven in Leeuwarden!

Leeuwarden 2018 vormt een waar spektakel. Je maakt kennis met de gastvrijheid van de Friese gemeenschap en kunt genieten van de Friese cultuur en natuur. Ook op culinair vlak doet Friesland niet onder voor de rest van Nederland. Van jong tot oud, rijk tot arm, van stadsbewoners tot plattelanders, iedereen werkt mee aan de cultuur voor Leeuwarden 2018. We willen namelijk stappen maken voor de volledige provincie die ver na 2018 nog merkbaar zullen zijn. Ook doen er duizenden kinderen mee die zo een betere kans krijgen in de toekomst. Ook aan jou als toerist wordt gedacht. Er worden namelijk meerdere fantastische evenementen georganiseerd in de provincie Friesland. Kom jij langs in Leeuwarden?

‘it Frysk’

De Friezen zijn van oudsher een trots volk met een eigen taal. Vroeger sprak de echte Fries geen woord Nederlands en voelde hij zich geen Nederlander maar een Fries. Hij was beledigd als je ‘it Frysk’ een dialect noemt, het is een namelijk een officiële taal.

Tegenwoordig spreken vrijwel alle inwoners van Friesland Nederlands naast het Fries. In het cultuurhistorisch museum in Leeuwarden vindt u een interessante kijk in de geschiedenis van Friesland en de Friese cultuur. Lees hier meer over het Fries Museum in Leeuwarden!

Musea en Monumenten

Rond Bakkeveen zijn tal van musea te vinden, met elk hun eigen onderwerp. Wat dacht u van het gevangenismuseum in Veenhuizen? Het stripmuseum in Groningen? Of gaat u toch liever naar het Fries Scheepvaart museum in Sneek? Een bezoek aan een museum is de ideale manier om een regenachtige dag door te brengen.

UNESCO werelderfgoed

Wat zeker niet mag ontbreken op uw vakantie in Friesland is een bezoek aan het ir D.F. Woudagemaal, het grootste en als enig nog werkende stoomgemaal ter wereld. Deze magistrale beleving van stoom, architectuur en water staat sinds 1998 op de UNESCO werelderfgoed lijst, omdat dit gemaal een bijzondere markering is geworden in de strijd tegen het water. Lees hier alles over het Woudagemaal.

De 2e Friese locatie op de lijst van UNESCO werelderfgoed is de prachtige Waddenzee. Wilt u een bezoek brengen aan één van de eilanden in de Waddenzee? Dat kan? Een dagtrip is vanaf De Waldsang zo gemaakt. Lees hier verder!

Concours Hippique

Elk jaar vindt het Concours Hippique plaats in Bakkeveen. Het gehele weekend staat in het teken van de ruitersport, met onder andere ringsteken, dressuur en trekpaard demonstraties. Daarnaast wordt traditiegetrouw ‘de gouden zweep’ uitgereikt, in de categorie open rubriek tuigpaarden! Altijd al op een pony willen rijden? Ook dat kan! En natuurlijk wordt het hele weekend afgesloten met een feest! Ook al bent u geen paarden fan, een bezoek aan het Concours Hippique is een bijzondere beleving! Mis het niet! De data worden zo snel mogelijk bekend gemaakt!

Boek nu uw vakantie!

Waldsang tarievenknopWaldsang beschikbaarheidsknop

 

cultuur fries museum de waldsang kamperen

 

fries museum cultuur camping de waldsang friesland bakkeveen kamperen prive sanitair

 

leeuwarden culturele hoofdstad 2018 friesland kamperen camping waldsang

 

gevangenismuseum camping friesland waldsang bakkeveen kamperen cultuur

 

Woudagemaal camping friesland kamperen kampeerplaats met prive sanitair chalets cultuur

 

wouda gemaal camping friesland cultuur de waldsang

 

concours hippique camping friesland bakkeveen waldsang