Recreatie

Ben je benieuwd wat ons animatieteam de komende tijd alle-
maal voor jullie heeft gepland?
Ga hier direct naar het recreatieprogramma!

Dorpen en steden

Alles over Leeuwarden als culturele hoofdstad van Europa vindt u op deze speciale pagina.

Camping De Wâldsang is door de centrale ligging in het noorden perfect voor het bezoeken van dorpen en steden als Assen, Leeuwarden en Groningen. De steden liggen op nog geen half uur rijden en zijn het bezoeken zeker waard! Benieuwd wat de steden te bieden hebben?

Leeuwarden

De culturele hoofdstad van 2018 mag niet ontbreken aan uw lijstje met bezochte steden. Het start- en eindpunt van de Elfstedentocht mag zich Hoofdstad van de Smaak 2015 noemen en doet de slogan ‘Leeuwarden Bruist’ zeker eer aan. Beklim de Oldehove, bezoek het Fries museum en wandel in de Prinsentuin, vroeger het lusthof van de Nassau’s.

Het Koninklijk verleden heeft voor prachtige plekjes gezorgd in de stad. Wist u bijvoorbeeld dat de wortels van ons huidig koningshuis in Leeuwarden liggen?

Assen

Assen is cultuur en historie. De hoofdstad van Drenthe is natuurlijk bekend van de jaarlijkse TT race en het gelijknamige festival. Het Cultureel Hart van Assen is het bruisende oude centrum met prachtige herenhuizen, monumenten en gebouwen. Het Drents Museum, Drents Archief en De Nieuwe Kolk zorgen voor een ruim aanbod aan cultuur, theater en kleine winkels.

Groningen

Een bezoek aan Groningen is zeker de moeite waard. De Martinikerk is een begrip in het hele noorden. De toren is open voor bezoek (kijk hier voor de openingstijden) en geeft u een geweldig uitzicht over de stad en verder. Maak vooral een rondje door de interessante en oude binnenstad. Tip: Wandel door de stad met een gratis gids die u meeneemt en u vertelt over de rijke historie.

Uniek in Groningen is het iconische goudkantoor, wat u op de foto hiernaast ziet. Dit in 1635 gebouwde ‘belastingkantoor’ werd de eerste jaren gebruikt om de belastingen te innen in de provincie Groningen. In 1814 werd er een waarborgbureau voor gouden voorwerpen gevestigd dat officieel ‘Goud- en Zilversmitkeurhuis’ of ‘Waarborgkantoor’ werd genoemd. Omdat men deze namen te lang vond ontstond in de volksmond al snel de naam ‘Goudkantoor’. In het goudkantoor kon een waarmerk worden aangebracht waarmee werd aangetoond dat het betreffende voorwerp echt van goud was.
Tegenwoordig kunt u het monumentale gebouw van binnen bewonderen; het is omgebouwd tot horeca gelegenheid!

De stad leent zich verder uitstekend voor (mid)dagje shoppen of een koud drankje op de vele gezellige terrasjes die Groningen rijk is. Ontdek zelf waarom er niets boven Groningen gaat!

Boek nu uw vakantie!

Waldsang tarievenknopWaldsang beschikbaarheidsknop

Assen dorpen steden camping omgeving friesland

goudkantoor camping waldsang bakkeveen groningen kamperen

leeuwarden dorpen steden waldsang camping friesland kamperen

Leeuwarden camping friesland kamperen steden

steden camping waldsang friesland bakkeveen