Recreatie

Ben je benieuwd wat ons animatieteam de komende tijd alle-
maal voor jullie heeft gepland?
Ga hier direct naar het recreatieprogramma!

Waddeneilanden

Beleef het ontspannen eiland gevoel met een uitstap naar één van de mooie Waddeneilanden in Friesland. De combinatie van de open horizon, de grenzeloze lucht die zich boven de Waddenzee uitstrekt en de natuurlijke overgang tussen wadplaten en de zee maakt een bezoek aan de Wadden tot een bijzondere ervaring.

De Nederlandse Waddeneilanden bestaan uit 5 eilanden; Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Enkel Texel hoort niet bij de provincie Friesland.

Ameland

Vanuit Holwerd (op 45 min rijden) bent u na 45 minuten varen op het mooie Ameland.
Verwen uw zintuigen met zuivere zeelucht, weidse gezichten, weldadige ontspanning en culinair genoegen. Het is een eiland met veel natuur, rust en ruimte. Elk seizoen kleurt het eiland op zijn eigen wijze en biedt u veel verschillende landschappen.

Ook op cultureel en sportief gebied valt er veel te zien en te doen; bezichtig de vier gezellige dorpjes, elk dorp met zijn eigen dorpskarakter en knusse winkeltjes en bezoek de musea of duik in de interessante geschiedenis van Ameland. Door deel te nemen aan boottochten, excursies, of door te fietsen en wandelen ontdekt u het hele eiland! Ameland ontspant, verkwikt, en geeft nieuwe energie.

De korte reistijd  en de veelzijdigheid van het eiland maken het uitermate geschikt voor een dag bezoek naar dit bijzondere Waddeneiland.

Schiermonnikoog

Om op het kleinste Waddeneiland van Friesland te komen , neemt u de boot vanuit Lauwersoog, op ongeveer 45 minuten rijden vanaf uw kampeerplaats op De Wâldsang. Na drie kwartier varen bent u al op ‘Schier’. Op dit autoloze eiland is het genieten van de rust en ruimte. Het grootste gedeelte van dit eiland valt onder Nationaal Park Schiermonnikoog, met volop duinen, strand, bossen, wad en polder.  De afwisselende natuur maakt het eiland zeker het bezoeken waard.

Terschelling, Vlieland & Texel

Net als bij Ameland en Schiermonnikoog ligt de vertrekplaats voor de boot op 45 minuten rijden. Vanuit Harlingen is het naar Terschelling of Vlieland resp. 2 uur en anderhalf uur varen. Texel bezoekt u vanaf Den Helder, op anderhalf uur van De Wâldsang. Vanaf Den Helder is het 20 minuten varen naar het grootste Waddeneiland.

Boek nu uw vakantie!

Waldsang tarievenknopWaldsang beschikbaarheidsknop

duinen waldsang camping friesland ameland

waddeneilanden boot omgeving camping friesland bakkeveen

zee waddeneilanden camping de waldsang friesland bakkeveen

zeehonden camping waddeneilanden friesland bakkeveen kamperen

eiland waddeneiland ameland camping waldsang friesland kamperen bakkeveen