Recreatie

Ben je benieuwd wat ons animatieteam de komende tijd alle-
maal voor jullie heeft gepland?
Ga hier direct naar het recreatieprogramma!

Wandelen en fietsen in en rond Bakkeveen

Als u de prachtige natuur van Bakkeveen en omstreken wilt beleven, doet u dat per fiets of te voet. De natuurgebieden waar De Wâldsang middenin ligt zijn even prachtig als divers. Wat dacht u bijvoorbeeld van het Drents-Friese Wold?

Fietsen: de knooppuntenroutes

Het idee is even simpel als briljant. De fietsroutes aan de hand van de knooppunten geven u de vrijheid zelf te bepalen hoe lang en ver u fietst. De mooiste fietspaden en autoluwe wegen in de regio worden in kaart gebracht en vormen samen een netwerk. Waar 2 of meer paden elkaar kruisen, is een knooppunt, en elk knooppunt heeft een eigen nummer. Bij ieder knooppunt staat een kaart zodat u precies kunt zien waar u bent. Wel zo handig als u niet bekend bent in de omgeving!

Daarnaast geven ze aan hoe u bij het volgende knooppunt kunt komen en hoeveel kilometers dat is.

Bakkeveen heeft als knooppunt nr. 39.

Wandelen: de natuur in!

Wandelen kan door 1 van de vele natuurgebieden. Camping De Wâldsang ligt aan landgoed De Slotplaats. Dit landgoed is 1 van grootste Friese bosgebieden. Ontmoet beuken van wel 250(!) jaar oud en waan u klein tussen deze reuzen van bomen. De dikste beuk loopt u rond in ongeveer 10 passen! Vanaf de camping stapt u zo het landgoed op! Wat wilt u nog meer! Lees hier verder over landgoed De Slotplaats.

Wandelroutes kunt u verkrijgen bij de receptie of bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP Bakkeveen), achter het theehuis van De Slotplaats.

Deze routes nemen u mee door de vele prachtige natuurgebieden die de Friese Wouden rijk is. Het Mandefjild, De Harmsdobbe, De heide van Allardsoog en de heide van Duurswoude zijn hier voorbeelden van. Lees hier alles over de natuurgebieden en laat u overtuigen om de pracht te beleven!

Boek nu uw vakantie!

Waldsang tarievenknopWaldsang beschikbaarheidsknop

 

vijver wandelen fietsen natuur camping de waldsang

 

duinen waldsang camping friesland wandelen fietsen

 

fietsen waldsang camping natuur bakkeveen friesland wandelen