Cultuur in Friesland

Eeuwenoude geschiedenis

Cultuur

Wist u dat ons koningshuis de wortels in Friesland heeft liggen? Of dat Friesland 2 locaties heeft die als UNESCO werelderfgoed zijn aangewezen? Altijd al benieuwd geweest waar de elf steden van die tocht eigenlijk liggen? Ontdek de eeuwenoude geschiedenis en ervaar de Friese cultuur met uw vakantie in Friesland!

Leeuwarden – Culturele Hoofdstad

Waarom Leeuwarden volgens de Europese jury in 2018 uitgeroepen is tot de Culturele Hoofdstad? De Friese gemeenschap zelf! Tot ver in Europa maakte de Friese gemeenschap indruk met de betrokkenheid van Friezen bij hun omgeving. Maak kennis met de gastvrijheid van de Friese gemeenschap en geniet van de Friese cultuur en natuur. Ook op culinair vlak doet Friesland niet onder voor de rest van Nederland.

Kom langs in Friesland!

‘it Frysk’

De Friezen zijn van oudsher een trots volk met een eigen taal. Vroeger sprak de echte Fries geen woord Nederlands en voelde hij zich geen Nederlander maar een Fries. Hij was beledigd als je ‘it Frysk’ een dialect noemt, het is een namelijk een officiële taal.

In het cultuurhistorisch museum in Leeuwarden vindt u een interessante kijk in de geschiedenis van Friesland en de Friese cultuur. 

Bekijk website