Wandelen & fietsen

Pronkjuweel het Mandefjild

Wandelen en fietsen in de natuur

Ontdek de prachtige natuur van Bakkeveen en omstreken op de fiets of te voet. Camping De Wâldsang ligt midden in landgoed De Slotplaats. Dit landgoed is één van grootste Friese bosgebieden. Ontmoet beuken van wel 250(!) jaar oud. 

Wist u dat Bakkeveen direct aan de route van het Stellingenpad ligt? Het Stellingenpad is verkozen tot Wandelroute van het Jaar 2023 in de Benelux. Op dit streekpad wandelt u in ruim 260 kilometer door de mooiste natuur van de Stellingwerven. Het pad strekt zich uit over Zuidoost Friesland, de westrand van Drenthe en de kop van Overijssel.

Fietsroutes

Wij hebben 3 gevarieerde fietsroutes met een totale lengte van ca. 100 kilometer voor u uitgezet door de noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Vanaf de camping geniet u van iedere provincie, elk met zijn eigen schoonheid en bezienswaardigheden. 

Kenmerkend voor de omgeving zijn de vele dobben, waarvan de meeste een rijke geschiedenis kennen. Vanaf de camping maakt u prachtige fietstochten langs deze met water gevulde laagtes. U krijgt van ons de routes met uitgebreide beschrijvingen mee.

Wandelen en fietsen via knooppunten

Het idee is even simpel als briljant; wandelen en fietsen via knooppunten. Bakkeveen ligt precies op het 3-provinciën punt van Friesland, Groningen en Drenthe en is door zijn centrale ligging het middelpunt van een uitgebreid knooppuntennetwerk. De knooppunten geven u de vrijheid zelf te bepalen hoe lang uw route wordt. 

Fietknooppunt Bakkeveen is nummer 39.
Wandelknooppunt tegenover de camping is nummer 55.

Beekdal Koningsdiep

Het Koningsdiep, een parel van de Friese Wouden!

Lange afstand wandelroute het Koningspad XL bestaat uit 12 routes en voeren u als wandelaar van Bakkeveen, Allardsoog naar Raerd en weer terug. Op de website kunt u alvast thuis genieten van alle beelden en verhalen over landschap en cultuur van het stroomdal Koningsdiep. Deze talloze filmpjes, foto’s, audiofragmenten en teksten geven u een beeld van heden en verleden van landschap en cultuurhistorie rond deze rivier in het zuidoosten van Friesland.