Wandelen & fietsen

Nationaal Park Drents Friese Wold

Op pad in en rond Bakkeveen

Als u de prachtige natuur van Bakkeveen en omstreken wilt beleven, doet u dat per fiets of te voet. De natuurgebieden waar De Wâldsang middenin ligt zijn even prachtig als divers. Wat dacht u bijvoorbeeld van het Drents-Friese Wold? Wij hebben een Wâldsang Wandelarrangement voor u samengesteld, zodat u met volle teugen kunt genieten!

Fietsen: de knooppuntenroutes

Het idee is even simpel als briljant. De fietsroutes aan de hand van de knooppunten geven u de vrijheid zelf te bepalen hoe lang en ver u fietst. Waar 2 of meer paden elkaar kruisen, is een knooppunt, en elk knooppunt heeft een eigen nummer. Bij ieder knooppunt staat een kaart zodat u precies kunt zien waar u bent. Daarnaast geven ze aan hoe u bij het volgende knooppunt kunt komen en hoeveel kilometers dat is.

Bakkeveen heeft als knooppunt nr. 39.

Wandelen: de natuur in

Camping De Wâldsang ligt aan landgoed De Slotplaats. Dit landgoed is een van grootste Friese bosgebieden. Ontmoet beuken van wel 250(!) jaar oud. Vanaf de camping stapt u zo het landgoed op!

Wandelroutes en een wandelknooppuntenkaart kunt u verkrijgen bij de receptie of bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP Bakkeveen), achter het theehuis van De Slotplaats. Deze routes nemen u mee door de vele prachtige natuurgebieden die de Friese Wouden rijk is. Het Mandefjild, De Harmsdobbe, De heide van Allardsoog en de heide van Duurswoude zijn hier voorbeelden van. Wist u dat Bakkeveen vlakbij de route van het Groot-Frieslandpad (LAW) ligt.