Festivals & tradities

Mooi om mee te maken

Festivals in Friesland

Festivals zoals de Sneekweek bijwonen? Overnacht bij De Wâldsang! In Friesland worden tal van festiviteiten georganiseerd. Oerrock en het Dodo festival zijn de grootste dichtbij, maar ook de Sneekweek is een waar spektakel!

Het Dodo-festival

Wie of wat is de Dodo van Bakkeveen? De legende spreekt van een heilige man die met zijn vriendelijkheid en behulpzaamheid een kettingreactie van geluk en broederschap veroorzaakte die zijn weerga niet kende. Daarom zetten we tijdens dit 3 daagse festival deze goedzak in de schijnwerpers en eren wij zijn nalatenschap!

Dit festival is altijd in het laatste weekend van de noordelijke bouwvak.

Bekijk website

Oerrock

Dit 3 daagse rock/pop festival in Ureterp bestaat sinds 2000. Sinds 2009 wordt het elk jaar rond het hemelvaart weekend georganiseerd. Namen als Kensington, Ilse de lange en Guus Meeuwis zijn de revue al gepasseerd. Een waar feest met elk jaar nog grotere namen. Dit mag u niet missen!

Bekijk website

Logeren of kamperen?

Bekijk mogelijkheden

Sneekweek

Het grootste binnenwater zeilevenement van Europa is de perfectie combinatie van gezelligheid en sportiviteit.  ‘Overdag om de eer, ’s avonds om de sfeer’ is het motto. De Sneekweek is ontstaan vanuit de beroemde ‘hardzeildag’ die al sinds 1814 wordt gehouden op een woensdag in augustus. Sinds 1934 is het uitgegroeid tot een hele week, met allerlei festiviteiten erom heen.

Bekijk website