Waddengebied

Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

Waddeneilanden

Beleef het ontspannen eiland gevoel met een uitstap naar één van de mooie Waddeneilanden in Friesland. De combinatie van de open horizon, de grenzeloze lucht die zich boven de Waddenzee uitstrekt en de natuurlijke overgang tussen wadplaten en de zee maakt een bezoek aan de Wadden tot een bijzondere ervaring. De Nederlandse Waddeneilanden bestaan uit 5 eilanden; Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Enkel Texel hoort niet bij de provincie Friesland.

Ameland

Vanuit Holwerd (op 45 min rijden) bent u na 45 minuten varen op het mooie Ameland. Verwen uw zintuigen met zuivere zeelucht, weidse gezichten, weldadige ontspanning en culinair genoegen. Het is een eiland met veel natuur, rust en ruimte. Door deel te nemen aan boottochten, excursies, of door te fietsen en wandelen ontdekt u het hele eiland! Ameland ontspant, verkwikt, en geeft nieuwe energie. De korte reistijd en de veelzijdigheid van het eiland maken het uitermate geschikt voor een dag bezoek naar dit bijzondere Waddeneiland.

Bekijk website

Schiermonnikoog

Om op het kleinste Waddeneiland van Friesland te komen, neemt u de boot vanuit Lauwersoog, op ongeveer 45 minuten rijden vanaf uw kampeerplaats op De Wâldsang. Na drie kwartier varen bent u al op ‘Schier’. Op dit autoloze eiland is het genieten van de rust en ruimte. Het grootste gedeelte van dit eiland valt onder Nationaal Park Schiermonnikoog, met volop duinen, strand, bossen, wad en polder. De afwisselende natuur maakt het eiland zeker het bezoeken waard

Bekijk website

Terschelling, Vlieland & Texel

Net als bij Ameland en Schiermonnikoog ligt de vertrekplaats voor de boot op 45 minuten rijden. Vanuit Harlingen is het naar Terschelling of Vlieland resp. 2 uur en anderhalf uur varen. Texel bezoekt u vanaf Den Helder, op anderhalf uur van De Wâldsang. Vanaf Den Helder is het 20 minuten varen naar het grootste Waddeneiland.