Centrale ligging

Ideale uitvalsbasis

Dorpen en steden

Camping De Wâldsang is door de centrale ligging in het noorden perfect voor het bezoeken van dorpen en steden als Assen, Leeuwarden en Groningen. De steden liggen op nog geen half uur rijden en zijn het bezoeken zeker waard! Benieuwd wat de steden te bieden hebben?

Leeuwarden

De culturele hoofdstad van 2018 mag niet ontbreken aan uw lijstje met bezochte steden. Het start- en eindpunt van de Elfstedentocht mag zich Hoofdstad van de Smaak 2015 noemen en doet de slogan ‘Leeuwarden Bruist’ zeker eer aan. Beklim de Oldehove, bezoek het Fries museum en wandel in de Prinsentuin, vroeger het lusthof van de Nassau’s.

Het Koninklijk verleden heeft voor prachtige plekjes gezorgd in de stad. Wist u bijvoorbeeld dat de wortels van ons huidig koningshuis in Leeuwarden liggen?

Assen

Assen is cultuur en historie. De hoofdstad van Drenthe is natuurlijk bekend van de jaarlijkse TT race en het gelijknamige festival. Het Cultureel Hart van Assen is het bruisende oude centrum met prachtige herenhuizen, monumenten en gebouwen. Het Drents Museum, Drents Archief en De Nieuwe Kolk zorgen voor een ruim aanbod aan cultuur, theater en kleine winkels.

Groningen

Een bezoek aan Groningen is zeker de moeite waard. De Martinikerk is een begrip in het hele noorden. De toren is open voor bezoek (kijk hier voor de openingstijden) en geeft u een geweldig uitzicht over de stad en verder. Maak vooral een rondje door de interessante en oude binnenstad. Tip: wandel door de stad met een gratis gids die u meeneemt en u vertelt over de rijke historie.